Destinații fierbinți: Best of Cuba. Jazz și samba în Havana și Trinidad

 Havana este un oraș înghețat în timp, cu arhitectura sa colorată, mașinile de epocă și scena muzicală plină de viață. Vizitatorii pot explora cartierul istoric Havana Veche, pot gusta rom și trabucuri locale și pot dansa toată noaptea pe muzică salsa.

Trinidad, Cuba: În timp ce Havana poate fi cea mai faimoasă destinație a Cubei, Trinidad oferă propriul său farmec unic. Acest oraș din epoca colonială este plin de clădiri colorate și străzi pietruite. Vizitatorii pot explora centrul istoric și plantațiile de zahăr din apropiere.

Havana: Festivalul Internațional de Jazz de la Havana este un eveniment obligatoriu pentru iubitorii de muzică. Desfășurat anual în ianuarie, acest festival oferă spectacole ale unora dintre cei mai buni muzicieni de jazz din lume pe fundalul arhitecturii istorice a Havanei.


video Cuba fenomenală - Havana 4k

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în Cuba. Pașaportul trebuie să fie valabil pe durata șederii în Cuba.

Viza se poate obţine de la ambasadele sau consulatele Cubei în străinătate, fiindemise pentru o perioadă de 30 zile.

Pentru intrarea în Cuba în scop turistic, viza sau tichetul de turist (tarjeta turistica), se poate obţine de la ambasadele sau consulatele Cubei în străinătate sau de la agenţiile de turism sau companiile aeriene de la care s-a achiziţionat pachetul turistic sau biletul de călătorie.

Prelungirea vizei se poate face numai în Cuba, în urma aprobării de către autorităţile competente. Legislaţia cubaneză este foarte strictă în ceea ce priveşte respectarea activităţilor stabilite de tipul de viză acordat.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României la Havana şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Comentarii